Adnan Oktar'ın hayatı ve çalışmaları - 2011

ETİKETLER:


2 Şubat 1956 tarihindeAnkarada doğan Sayın Adnan Oktar, HARUN YAHYA .........ismiyle kitaplarını yazmaktadır. Hayatını tamamen Yüce Allahın varlığını ve birliyini insanlara anlatmaya ve Kuran ahlakını yaymaya adamış olan bir kişidir. Universite yıllarından başlayarak hayatının her döneminde bu kutlu amaca hizmet  vermiştir. Sayın Adnan Oktar bir birinden deyerli 100’lerce kitap yazmışdır. Özellikle Darwinizmi bilimsel olarak çürüten eserleri bilim dünyasında büyük yankı uyandırmıştır. Evrimci yayımları ile tanınan NewScientist dergisi bu konuda Sayın Adnan Oktarı uluslararası bir kahraman olarak nitelendirmiştir.

HARUN YAHYA (ADNAN OKTAR) ULUSLARARASI BİR KAHRAMAN HALİNE GELDİ

Kitapları İslam dünyasının dört bir yanına dağılmış durumda. Kendi İslami Yaratılışçılığını oluşturdu.

  (New Scientist, 22 Nisan 2000)

Sayın Adnan Oktarın Materiyalizim veDarwinizme karşı verdiği fikri mücadele sık sık  NATIONAL GEOGRAPHİC, NEWSCİENTİST, REPORTS, SCİENCE çoğunluğu  evrimci olan yabancı organlarında da gündeme getirildi. Örneğin NATIONAL GEOGRAPHİC dergisinin Kasım 2004 tarihli, ingilizce ve almanca  baskılarında Sayın Adnan Oktarın yaratılış gerçeği ile çalışmalarından şöyle bahs edilmiştir:

EVRİM ALDATMACASI KİTAPININ YAZARI İSLAMİ YARALITIŞÇI HARUN YAHYA (ADNAN OKTAR), EVRİM TEORİSİNİ ŞÖYLE TANIMLIYOR:

Bu teori , dünya sistemini yönlendiren güçler tarafından bizlere empoze edilmeye çalışılan bir aldatmacadan başka bir şey değildir.

  (National Geographic Dergisi, Kasım 2004)

Sayın Adnan Oktarın dünya genelinde büyük yangı uyandıran eserlerinden biride Yaratılış Atlasıdır. Bu dev eserin batı dünyasına ulaşmasının ardından 60’dan fazla ülkenin qazete, dergi ve televizyonunda Yaratılış Atlasının oluşturduğu olan üstü etki ile ilgili haberler yayımlanmışdır. THE WASHİNGTON POST, CBS NEWS, LE MONDE, THE ECONOMİST, CORRİERE DELLA SERA, THE NEW YORK TİMES,DER SPIEGEL, STERN, LE COURIER önde gelen basın yayım organlarında Yaratılış Atlasının Darwinizme indirdiği öldürücü darbeye yer verilmişdir. Bu haberlerde Yaratılış Atlası için kullanılan DARVİNİZME YAPILAN EN GÖZ KAMAŞDIRICI SALDIRI, GÖK GÜRÜLTÜSÜ GİBİ PATLAYAN KİTAP, BÜYÜK TAARRUZ, DEPREM MEYDANA GETİRDİ, ATOM BOMBASI ETKİSİ OLUŞTURAN KİTAP gibi başlıklar bu eserin ne kadar müthiş bir etki meydana getirdiğinin  göstercesidir. Yaratılış Atlasından önce Avrupa da Darvinizme inanların oranı yüzde  doksanlaar varırken , Yaratılış Atlasının ardından bu durum tam tersine dönüşmüştür.

İSVİÇREDE ANKET SONUCU: HALK YARATILIŞ OKUTULSUN DİYOR! Ünlü Blink gazetesinin  anketinde yaratılışa inanların oranını yüzde seksen beş olduğu ortaya çıktı. FRANSADA YAPILAN ANKET : HALKIN EVRİME ARTIK İNANMADIĞINI ORTAYA KOYDU. Fransız bilim sitesi SCIENCE ACTUALITES internet üzerinden yapdığı anket de evrime inanların oranı sadece yüzde beş iken Yaratılışa inanların oranının yüzde doksan iki olunduğu göründü. ALMANYADA YAPILAN ANKETE GÖRE :HALK EVRİME İNANMIYOR. Suedddeutshe. de adlı ünlü alman gazetesinin yaptığı ankete göre ise İNSANIN BİR YARATICININ ESERİ OLDUĞUNA İNANLARIN ORANI YÜZDE SEKSEN YEDİDİR.

Sayın Adnan Oktarın tüm eserleri , HİNDİSTANDAN AMERİKAYA, İNGİLTEREDEN ENDONEZYAYA , POLONYADAN BOSNAYA, İSPANYAYA VE BRAZİLYAYA KADAR dünyanın pek çok ölkesinde beyeniyle okunulmakdadır. İNGİZLİCE, FRANSIZCA ,ALMANCA, İTALYANCA , İSPANYOLCA, URDUCA, PORTEKİZCE, ÇİNCE, ARAPÇA , ARNAVUTÇA, RUSÇA, BOŞNAKÇA, UYGURCA, ENDONEZYACA, AZERİCE, BENGOLİCE, BULGURCA, DANİMARKACA, LEHÇE, MALEZYACA, SIRPÇA gibi hemen her dile çevrilen eserler yurt dışında geniş bir okuyucu kitlesi tarafından takib edilmekdedir. Kitapları okuyan her kişi eserlerdeki hikmetli, kolay anlaşılır ve samimi üslubun farkına varmakdadır. Eserlerin her birinde hiç kimsenin redd edemeyeceyi, samimi, açık ve ıspatlı bir anlatım vardır. Kuşkusuz bu özellikler Allahın nasib etdiği bir hikmet ve anlatım çarpıcılığından kaynaklanmakdadır.Dünyanın dört bir yanında olanüstü takdir toplayan bu eserler pek çok insanın iman etmesine , pek çokununda imanında derinleşmesine vesile olmaktadır. Bu durum Sayın Adnan Oktarın çalışmalarının dünya çapındakı etkisini gözler önüne seren en önemli hususlardan biridir. Kısa bir istatistik bilgisi bu gerçeği çok net bir biçimde açıklıya bilir.

HARUN YAHYANIN ŞUBAT 2011 İTİBARİYLE ESERLERİ

55000 SAYFADAN OLUŞAN 300’Ü AŞAN KİTAPLIK KÜLLİYAT, Sayın Adnan Oktarın HARUN YAHYA ....ismiyle yazdığı ve dünyadakı ayrı 72 dile çevrilmiş 300’den fazla kitapdan meydana gelen bir külliyatı vardır. 30 yıllık emeyin vesilesiyle oluşan bu külliyat toplam 55000 sayfadan oluşmaktadır. 300 BELGESER FİLM. Sayın Adnan Oktarın eserlerinden faydalınarak bugüne kadar yaklaşık 300 belgesel film hazırlanmışdır. Bu belgeser filimlerde kitaplar gibi çok sayıda yabancı dile çevrilmişdir. Bu belgeseller halen 45 ülkedeki 150’den fazla televizyon kanalında gösterilmektedir. Bu güne kadar 75 milyon  aded belgesel dünyanın pek çok ülkesinde izleyicilerle buluşmuşdur. Bu rakamlara internet üzerinden ücretsiz olarak indirilen ve yayımlanan belgesel filimler dahil deyildir. YAKLAŞIK 72 DİLDE 800’DEN FAZLA İNTERNET SİTESİ. 72 ayrı dilde 800’den fazla internet sitesi HARUN YAHYA’NIN tüm eserlerini ücretsiz olarak yayımlamaktadır. Bu siteleri her ay 167 ayrı ülkeden yaklaşık 20 milyon kişi ziyaret etmekdedir. Sitelerden ayda yaklaşık 4 milyon belgesel film, 9 milyon kitap,870 bin sesli anlatım  ziyaretciler tarafından bilgisayarlarına indirilmektedir. Hemen hergün HARUN YAHYA sitelerine yaklaşık 500 bin kişi giriş yapmaktadır. ORTALAMA 50 ÜLKEDE KİTAPÇILARDA SATIŞ. Sayın Adnan Oktarı eserlerine dünyanın pek çok ülkesinde kitapçılarda da bula bilirsiniz. Yazarın kitapları Türkiyede bügune kadar 25 milyon kişi tarafından satın alınmış, bir o kadar kitapda çeşitli gazete ve dergiler tarafından okuyucularına hediye edilmişdir. KONFERANSLAR VE MAKALELER. Dünyanın en tanınmış üniversiteleri de dahil olmak üzere Avustrulyadan Kanadaya, İngiltereden Malezyaya kadar pek çok yerde Sayın Adnan Oktarın eserlerini konu alan konferanslar düzenlenmişdir. Türkiyede ve diğer ülkelerde düzenlenen bu konferansların sayısı 5 bini geçmişdir. Ayrıca Sayın Adnan Oktarın 20.000 den fazla makalesi bugüne kadar dünyanın pek çok ülkesinde dergi, gazate veya internet sitelerinde yayınlanmışdır. YAKLAŞIK 30 ÜLKEDEKİ PEK ÇOK RADYO KANALINDAN YAYIN. Yazarın eserleri kaynak alınarak hazırlanan sohbet programları , sesli anlatımlar 30 ayrı ülkede pek çok radyo kanalında yayımlanmaktadır. CANLI YAYIMLAR VE ROPÖRTAJLAR . Sayın Adnan Oktar 2007 yılından beri yerli ve yabancı medya kuruluşları ile 1000’e yakın ropörtaj yapmıştır. Her akşam saat 22:00 , 00:2 arasında çeşitli televizyon kanallarında , radyolarda ve internet sitelerinde canlı olarak yayımlanan Sayın Adnan Oktar ile Gece Sohbetleri  programıyla dünya çapında yaklaşık 30 milyon kişiye hitab eden sohbetlerini sürdürmektedir. Sayın Adnan Oktarın sohbetleri aynı anda ingilizce tercümesi ile www. Harunyahya .com sitesinden de yayımlanmaktadır. Ayrıca Sayın Adnan Oktarın eserlerinden faydalanılarak hazırlanan Ahir Zaman Ve Yaratılış Gerçeği  programı her akşam 02:30;00:4  saatleri arasında canlı yayımda ingilizce olarak yayımlanmaktadır. 


DEVAMINI GÖSTER

اعمال ذات صلة