Sayın Adnan Oktar'ın 30 Nisan 2017 tarihli sohbetinden önemli başlıklar

ETİKETLER:

A9 TV,  30 Nisan 2017

 

Müslüman Zaman Mühendisi Olacak. Zamanı Çok İyi Kullanacak. Allah'tan Hep Hemen Şu An Dünyanın Barışa Dönmesini İstememiz Lazım.

Müslüman zaman mühendisi olması lazım. Zamanı çok iyi kullanmak lazım, zaman bayağı kıymetli. Şimdi mesela biz diyoruz ki nasıl olsa İslam hakim olacak, 2023’leri bekleyelim falan öyle değil hemen bu sene, bu aylarda, bu günlerde Suriye’nin kurtulmasını, Irak’ın kurtulmasını, Müslümanların rahat etmesini, dünyanın barışa dönmesini istememiz lazım. Bak Kore’yle Amerika dünya savaşına hazırlanıyorlar, maazAllah bir atom savaşına girseler dünyanın dörtte üçü gider. O ona, o ona değil mi? Felaket olur.

 

Bilim Adamları Örümceğin Yaptığı İpi Yapamıyor. Fosil Kayıtlarında 380 Milyon Yıllık Örümcek Fosili Var. 380 Milyon Yıldır Bu İlme Sahip.

Bilim adamları örümceğin yaptığı ipi yapamıyor. Bak ufacık örümcek yapıyor, bütün dünya bir araya geliyor onun yaptığı ipi yapamıyorlar. Ve üç yüz seksen milyon yıldan beri yapıyor. Üç yüz seksen milyon yıllık örümcek var ağ yapıyor hiç değişen bir şey yok. Benim en hayret ettiğim şeylerden birisi de atom, adam balyozla demirin üstüne vuruyor balyozla, atom hiç umursamıyor. En nazik madde ve fakat en çetin madde hiç etki etmiyor. Yanında atom bombası patlıyor yine etkilenmiyor hiç, sağ kalıyor atom, ölmüyor atom. Mesela insan ölüyor, atom ölmüyor ve on beş milyar yıl falan ömrü.

 

Savaş İçin Akıl Almaz Emek Veriyorlar. Oysa Bir Araya Gelseler Niçin Savaşıyoruz, Gelin Birlikte Kardeşçe Yaşayalım Demek Çok Kolay.

 Benim anlayamadığım atom savaşını söylüyor, atom bombası yapmaya ne hakla giriyorsunuz? Bomba yapmaya niye ayırıyorsunuz vakit? Oturun toplanın ya arkadaş ‘biz kardeşiz, Allah’ın kuluyuz, siz Hristiyan’sınız, biz de Musevi’yiz, sen de Müslümansın rahatça yaşayalım, herkes silahı kaldırsın’ deyin. Şu kepazeliğe bak. Gemiler destroyerler olay yerine gidiyor, bombalar hazırlanıyor, atom bombalarının son bakımı yapılıyor, yer yerinden oynuyor, Suriye’de çocuklar bombalanıyor şu rezalete ne gerek var? İnanamıyorum koskoca adamlar ya yaşlı, çağır hepsini bir araya gelin ‘ya arkadaş buna gerek var mı?’ Dersin. ‘Niye bunu yapıyoruz? Bu çılgınlık bundan vazgeçelim’ de, diyemiyorlar. İnanılır gibi değil. Bu sanki lüks bir şeymiş gibi geliyor halbuki en doğal şey su içelim, yemek yiyelim, gezelim gibi bir söz bu, kavga varsa bu olmasın diyorsun. Adam öldürülüyor öldürmeyin diyorsun, sanki bu lüks bir fikirmiş gibi şu an. Bütün dünyanın kabul edeceği makul, herkesin direnmeyeceği en akılcı yoldur bu. Öbürü zaten rezalet, çok korkunç ve insan fıtratının asla kabul edeceği gibi bir şey değil.

 

(Erdoğan, Kuzey Irak’a yapılan operasyonun ardından bir gece ansızın gelebiliriz’ diyerek şu ifadeleri kullandı. “Sincar’da yaklaşık iki yüz on, iki yüz yirmi tane teröristi orada hallettik. En önemli alanlarını orada vurduk. Niye? Bu milletle oyun oynanmaz, vakti saatinde ne yapmamız gerektiğini biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz” dedi. Cumhurbaşkanımız ayrıca konuşmasında, “Fetih yakındır inşaAllah buna inanarak da yola devam ediyoruz. Fethin yakın olduğuna inananlar bir şeye daha inanırlar yardım sadece Allah’tandır” dedi.)

İşte Tayyip Hocamız’ı desteklememizin nedeni dindar olması, ben hiçbir parti liderinden böyle bir şey duymadım. Devlet Bahçeli işte Büyük Birlik’ten bunlardan duyuyoruz halbuki CHP’den de bunları duymamız lazım. Sayın Kılıçdaroğlu Peygamber (sav)’in neslinden seyit. Solun en sağında en modern şekliyle İslam’ı yaşayan bir partiye dönüşmesi lazım CHP’nin. Bak solun en sağında ultra modern, dünyadaki en modern İslam’ı yaşayan partiye dönüşmesi lazım.

 

Hayvanların Haklarının Çok İyi Korunması Gerekir. Kendisini Koruma İmkanı Olmayan Hayvana Zulmedene Caydırıcı Ceza Verilmesi Önemli.

Hayvanın aczi de insanın çok hoşuna gidiyor masumluğu, zavallılığı, muhtaç durumda olması çok güzel tabii. Ama bu hayvanlara zulüm edenlerle ilgili bir kanun, bir yönetmenlik bir şeyler çıksın. Böyle nadir de olsa manyak çıkıyor. Bin türlü burnundan getirmek lazım hayvana eziyet edenin. Çünkü o hayvanın ağzı var, dili yok, kimseye şikayet edecek hali de yok gidip mahkemeye falan da çıkmaz zaten hukuki hakkı da yok hayvancağızın değil mi? Adam adilik yaparsa fitil fitil burnundan getirmek lazım kanunla hukukla.

 

Tek Buğday Başağı Olgunlaşana Kadar Müthiş Emek Veriyor, Tek Tek Topraktan Suyu Vitamini Minerali Alıyor. Zerresinin İsraf Edilmemesi Gerekir.

Her yıl Türkiye’de dört milyar ekmek israf ediliyormuş, çok vahim. O buğday başağı ne emek çekiyor oradan topraktan aylarca o alttan suyla mineralleri çekiyor, tek tek tek o buğday tanelerini besliyor, onları çok gürbüz hale getiriyor, iyice büyüttükten sonra artık sulamayı kesiyor onları kurumaya başlıyorlar tam böyle yenecek hale gelsin diye bekliyor. Sonra onlar biçiliyorlar. Onun bir avucu bile bir yere saçıldığında insan rahatsız olur çünkü o bitkinin verdiği emeğe bak orada. Aylarca emek veriyor o bir başağı yapabilmek için. Sen onun emekle yaptığı kaç başağın emekle yaptığının bir anda alıp çöp kutusuna atıyorsun. O sen ye diye yapıyor bak o kadar emeğin içine girmesinin nedeni o. Sana iyilik yapıyor sen ona kötülük yapmış oluyorsun, olmaz haram.

Dünyada her yıl sekiz yüz milyar dolar çöpe gidiyormuş israf olarak. Lokantalarda falan da öyle yemek büyük otellerde tertemiz yiyecekler cayır cayır dökülüyor.          

 

(“Hazreti İsa (As)’nın Geleceğine Dair Kuran’dan Ayet Gösterebilir misiniz?” Sorusuna Cevap)

Hazreti İsa (as) ile ilgili ayetler hiçbir peygambere o tarzda inmemiştir. Bir tek onun şahsına mahsus. Bak şimdi buradan Müslümanın aklı var değil mi? Çok kolay anlar. Hiçbir peygambere “Sen kıyamet alametisin” demiyor Allah. Niye İsa (as)’ya diyor? En son o gelecek de onun için diyor. En son gelene denir kıyamet alameti. E son kim ise değil mi? Mesela Mehdi (as), Mehdi (as) kıyamet alametlerinin ilki. Peygamber olarak en son kim? Hazreti İsa Mesih’tir. Ayet neyi anlatıyor peki o zaman? Bak diyor ki; “Sen kıyamet için bir alametsin.” İsa Mesih kıyamet için bir alamettir diyor Allah. Kıyamet alametidir. Bunun anlamı ne diyoruz? İşte “anlamı öylesine bir anlamı var.” Ya kardeşim Allah durduk yere onu söyler mi? Öylesine bir anlamı olur mu? Bir amaçla söylüyor. Peki hiçbir peygambere, bak Peygamberimiz (sav) de dahil, Hazreti Muhammed (sav) de dahil. “Sana uyanları, seni sevenleri kıyamete kadar dünya hakimi yapacağım” demiyor Allah. Hiç kimseye dememiş. Bir tek İsa Mesih’e diyor. Ne demek bu? Dünya hakimi olacak demektir İslam. Başında kim olacak?  Bak “sana uyanları” diyor. Uymak için ne yapması lazım? Sağ olması gerekiyor, değil mi? Sağ olmadan nasıl uysun adam? Çünkü uyarsa, yani şu haliyle uyarsa şirk olur. Çünkü Allah olduğunu iddia ediyorlar. Yanlışlık var. Uyma, hakkıyla uyma olması gerekiyor. Hakkıyla uyması için nasıl olması gerekiyor? İsa Mesih’in bizzat olması gerekiyor. Onun dışında olmaz. Değil mi? Onun Müslüman olması, Müslüman olduğunu söylemesi, Allah’ın razı olacağı şekilde onların da ona ittiba etmesi gerekiyor. Bunun dışında başka bir anlamı var mı bunun? Yok. Ve bak diyor ki, ayrıca yine yeniden hiçbir peygambere dememiş. “Sana uyanlara kıyamete kadar hakim edeceğim.” Bir de diyor ki Allah “Ehli kitaptan Musevi ve Hristiyanlardan hiçbir fert kalmayacak, hepsini sana iman ettireceğim” diyor. Bak Peygamberimiz (sav)’e dememiş. Hazreti Musa (as)’ya dememiş. İbrahim (as)’e, İshak (as)’a hiç kimseye dememiş. İsa Mesih’e diyor.

 

Kırk Yaş İçin Kullanılan Bir Kelime Kullanıyor Hazreti İsa (As) İçin; Ama Göğe Yükseltildiğinde Otuz Üç Yaşındaydı.

Evet. Kehlen. Kırk-elli yaş arası. Yani saçların kırlaştığı yaşlılık dönemi, kehlen. “O zaman da konuşuyordun” diyor Allah. “O zaman da konuşuyordun.” Çok az iman eden, on bir kişi. On ikincisi zaten biliyorsunuz kardeşi. O on üçüncüsü, kalleşlik yaptı.

Kuran nasıl yanlış olan bir şeyi düzeltiyor. Nisa Suresi 157. İsa Mesih, öldü diyorlar ya. Allah diyor ki; “Ve: "Biz, Allah'ın Resulü Meryem oğlu Mesih İsa'yı” (Şeytandan Allah’a sığınıyorum) “gerçekten öldürdük” katelna; katlettik “demeleri nedeniyle de (onlara böyle bir ceza verdik.) Oysa İsa Mesih’i öldürmediler.” Bir insan ya ölüdür, ya diridir. “Öldürmediler” diyorsa diridir. “Öldürmediler ama öldürdüler” diyorsun sen. Yani böyle bir laf olur mu? “Öldürmediler ama öldü” diyorsun. Öldürmediler. Ma katelehu; katletmediler. Ve onu asmadılar; ma selebe. “Hiçbir öldürme çeşidiyle öldürmediler” diyor Allah. Ölmediyse diri demektir. Ama onlara (onun) benzeri göstertildi; Şübbihe. Yani o adam, İsa Mesih’i ihbar eden, İsa Mesih gibi onlara gösterildi adama. Çünkü ağzı burnu kırıldı zaten adamın. Kan revan içinde. Uzun saçlıydı. Sakalı da vardı. İsa Mesih zannettiler onu. Yuda İzaryot. “Gerçekten onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, kesin bir şüphe içindedirler. Onların bir zanna uymaktan başka buna ilişkin hiçbir bilgileri yoktur.” Tahminle öyle söylüyor diyor Allah. Allah bir daha vurguluyor. “Onu” (İsa Mesih’i) “Onu kesin olarak öldürmediler.” (Nisa Suresi 157) “Ma katelehu” diyor Allah.

“Bilakis” diyor Allah, “Bilakis Allah onu Kendine yükseltti.” Bilakis ne anlama gelir? “Öldürmediler ama bilakis Allah öldürdü” diye anlıyorlar. Böyle bir şey yok. “Bilakis Allah onu Kendine yükseltti.” Ref etti. “Allah üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.” (Nisa Suresi 158)

“Hani Allah, İsa'ya demişti ki: "Ey İsa, doğrusu seni Ben vefat ettireceğim.” Muteveffî-ke. “Seni Kendime yükselteceğim.” Râfiu-ke. Uyur halde yani ölmüş oluyor insanlar uyuduğunda. “Uyur halde Kendime yükselteceğim” diyor. Ayet devam ediyor. Diyor ki; “Vefat ettireceğim. Seni Kendime yükselteceğim.” Ölü olsa “senin canını alacağım, öldüreceğim, ahirete gideceksin” der. “Kendime yükselteceğim” diyor. “Kendime yükselteceğim.” Râfiu-ke. “Seni inkâr edenlerden temizleyeceğim.” Yani küfrün içinden alıp çıkaracağım. Neyi temizliyor? Bedenini, ruhunu. Şahsını yani bizzat şahsını. Öbür türlü nasıl temizlenir? “Temizleyeceğim; Mutahhiru-ke.” Tahir edeceğim. “Ve sana uyanları” Bak sana uyanları, İsa Mesih’i sevenleri. Ne vakte kadar? “kıyamete kadar inkâra sapanların üstüne geçireceğim.” Dünya hakimi yapacağım diyor. “Sonra dönüşünüz yalnızca Bana’dır, hakkında anlaşmazlığa düştüğünüz şeyde aranızda Ben hükmedeceğim.” (Âli İmrân Suresi 55)

Bu uyku yani “muteveffî-ke; vefat ettireceğim” aynı uyku için de söylüyor Allah. Zaten uyur vaziyette olmasa almaz Allah öyle. Yani o şekilde, berrak bir şuurla ahirete alınır mı? Aklın ihtiyari kalkar yani. Tabii ki, bir baygınlık halinde alınması lazım. Uyku halinde alınması lazım. Başka boyuta alınıyor. Başka boyuta, başka türlü nasıl alınır? O zaman hepsini hatırlar. Onu görmeyecek. Onu bilmemesi lazım. Mesela getirilirken de, melekler getiriyor İsa Mesih’i. Onu görürse aklın ihtiyari kalkar, değil mi? Alıp bir eve getirecekler melekler. Uzatacaklar. O, onu görürse ne olur? Aklın ihtiyari kalkar. Kim olsa iman eder öyle bir şeyde. Halbuki İsa Mesih’in ünlü özelliği, çok ünlü bir özelliği vardır. Çok imanlıdır. Nasıl imanlı? Aklın ihtiyari alındığı için mi? Yok. Düşünerek, aklıyla imanlıdır. Yani en imanlı peygamberlerdendir İsa Mesih. Hatta diyor, “tam iman ederseniz” diyor. Yani hakkıyla iman ederseniz. “Dağa gel derseniz, gelir” diyor. “Deniz size asfalt gibi olur, üstünde yürürsünüz. Tam iman ederseniz” diyor. “Ama hakkıyla iman edemediğiniz için olmuyor” diyor İsa Mesih. Tam hakkıyla, çünkü Allah’ın ruhu her yerde oluyor. Her yerde var. Yani mesela bu tespihin her tarafında Allah’ın ruhu vardır. Her yerinde. İçinde taşın. Mesela şu bir tek taşından, bütün evreni yaratabilir Allah, yeniden. Tespihin tek bir taşından bütün evreni yaratabilir, çok rahat. Ama çok yüksek iman gerekiyor. Mesela, Mehdi (as) vesilesiyle İslam’ın hakim olması, Mehdi (as)’nin yüzü suyu hürmetine hakim ediyor Allah. Yoksa etmez. İsa Mesih ve Mehdi (as)’nin yüzü suyu hürmetine hakim ediyor. Zaten İsa Mesih’i de Mehdi (as)’ye yardımcı olarak getiriyor. Ta alırken o planlanıyor, Cenab-ı Allah tarafından. Göğe alınırken, geri geleceğini bilerek Allah alıyor. Yani öyle rastgele olmuş bir olay değil.

 

(İmanda, Takvada Hazreti Mehdi (As) mi, Hazreti İsa (As)’nın mı Üstün Olacağına Dair Bir Bilgi Var mı? Sorusuna Cevap)

Peygamberimiz (sav)’in hadislerinde; “Bazı peygamberlerden bile üstündür” diyor. Ama Musevi inancında Moşiyah Mehdi bütün peygamberlerden, Musa (as)’dan da üstün. Hepsinden üstün. “İlk Allah kainatı yaratırken, onun ismini yarattı” diyor. “Ve Adn cennetleri yaratıldı” diyor. Mesela Adn cenneti geçiyor Tevrat’ta. İlk yaratılanların içinde. Peygamberimiz  (sav)’e de sorulduğunda, “Hazreti Ebubekir ve Ömer’den de mi üstün olacak?” diyorlar, Peygamberimiz (sav) diyor ki “Bazı peygamberlerden bile üstün olacak” diyor. Ayrıca söylüyor yani. “Ebubekir’den, Ömer’den hepsinden üstündür” diyor, Mehdi (as) için. Ama İsa Mesih için ayrıca duymadım yani. Fakat “bazı peygamberlerden de üstündür” diyor. Hadisin orijinali nasıl bilmiyorum. “Bazı peygamberlerden de üstündür” diyor. Rivayetler o tarzda.

İbn-i Şirin sahabelerden nakledilmiştir. “Resulullah ferman etti ki; İmam Mehdi, Hazreti Ebu Bekr ve Ömer (ra)’dan üstündür.” Hazreti Ebubekir’e (ra) diyorlar ki; “İmam Mehdi, Ebubekir ve Ömer’den de mi üstün olacak?” diyorlar. O da diyor ki “Resulullah’tan duyduğum vechiyle, bazı peygamberlerden bile üstün olacaktır” diye cevap veriyor. Hazreti Ebubekir de öyle cevap veriyor. Berzenci, Kıyamet Alametleri’nde geçiyor.



DEVAMINI GÖSTER

اعمال ذات صلة